Kertoimet

Sanotaan, että parhaat kertoimet löytyvät ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta.

Väite ja sankka huhu ei ole tuulesta temmattu ja otamme vertailuun tällä sivulla kertoimia Veikkaukselta sekä parilta vedonlyöntisivulta. Havainnollistamaan mistä oikein on kyse ja miksi kertoimia on hyvä vertailla.

  • Miten kerroin rakentuu?
  • Paljonko talo otta välistä?
  • Mistä tunnistaa hyvän kertoimen?
  • Mitä tarkoittaa ylikerroin?

Mikään vedonlyönnin guru ei tarvitse olla, mutta avaamme kertoimia nimenomaan jotta saisit paremman kokonaiskuvan veikkauksen maailmasta. Etenkin, kun parhaat kertoimet edellyttää vertailua.

Kuukauden ilmaisveto – Marraskuu 2021

Veikkaa.com suosittelee
Erinomainen

Parhaat kertoimet löytyy täältä

Vedonlyöntikertoimien muodostuminen

Kerroin on luku, joka kertoo millä todennäköisyydellä jotain ennustetaan tapahtuvan – voitto, tasapeli, maali, rankkari. Mitä korkeampi kerroin sitä epätodennäköisempi kyseinen lopputulos ja sitä paremmat voitot sinulle jos onnistut veikkauksessa.

Esimerkki. 

Wimbledon Nishikor vs Federer otteluvoitto

Fastbet antaa kertoimet 7.50 / 1.12

Nishikorin arvioidaan silloin voittavan 13,3% todennäköisyydellä (1/7,50) x 100

Federerin 89,2% varmuudella

Käänteisesti kerroin lasketaan siis miettimällä ensin todennäköisyys siitä kerroin 1/13,3 x 100 = 7,50


Mutta mutta! Näppärimmät hoksasivat ehkä jo ettei todennäköisyyksien yhteissumma ole 100% vaan rapeasti yli. Tämä tarkoittaa talon eli vedonlyöntisivuston marginaalia.

Fastbetillä lukemat on 102,5 eli talo ottaa välistä reilut 2%. Se on vähän jos vertaa muihin.

Veikkauksen kertoimet 5.90 / 1.10 = 107,80%

Unibetin kertoimet 7.0 / 1.11 = 104,3%

Nordicbetin kertoimet 6.55 / 1.11 = 105,4%

Ero on kertoimissa huima ja talon ottamassa siivussa sitäkin suurempi. Siksi kertoimien vertailu kannattaa aina. Hyvä muistaa, että kyse on aina todennäköisyyksistä ja jotta osaat tunnistaa aidosti hyvän kertoimen tarvitaan myös taustatietoa joukkueista, pelaajista ja historiasta. Kokemusta lajista. 

Toki arvallakin voi heittää ja veikata tuntumalla, mutta voittava vedonlyönti on todennäköisempää kun tietää mistä veikkaa.

Mitä korkeampi kerroin sitä parempi voitto. Korotettuja kertoimia kannattaa tähyillä vedonlyönsivustojen kampanjat osiosta tai blogeista. Yleensä ratkaiseviin otteluihin on jonkinsortin boostattuja kertoimia. 

Mistä tunnistaa hyvän kertoimen?

Vertailemalla ja kokemuksella. Parhaa kertoimet ei aina löydy samasta paikasta vaan heittoja löytyy vedonlyöntisivustojen ja ihan pelkästään lajienkin välillä. Esimerkiksi Nordicbet on erikoistunut jääkiekkoon ja lätkänkertoimet voi olla hyvä katsella niistä suunnista.

Kokemus on sinun valtti. Jos olet seurannut lajia vuosia, tunnistat milloin joukkueen kokoonpano antaa hyviä tai heikkoja signaaleja menestyksestä. Samalla tunnistat ylikertoimet.

Mikä on ylikerroin?

Kerroin on todennäköisyyttä suurempi kerroin. Kokeneet veikkaajat metsästävät näitä sillä pitkällä ajalla se mahdollistaa voittavan vedonlyönnin.

Kun jotain kohdetta veikataan poikkeuksellisen paljon, kerrointa sen kummemmin arvioimatta, saattaa altavastaajan kerroin nousta ylikertoimeksi.

Kuten huomaat, vedonlyönnissä ei ole oikoteitä. Jos haluat onnistua tai ainakin vahvistaa saumoja siihen, kannattaa perehtyä lajiin. 

Erikoiskertoimet ja korotetut kertoimet

Yhä useampi vedonlyöntisivusto on aloittanut yhteistyökuvioita pelaajien tai joukkueiden kanssa. Tämä tarkoittaa usein erikoiskertoimia heidän peleihin.

Esimerkiksi Betsafen uutena kasvona toimii UFC ottelija Makwan Amirkhan ja hänen paluuotteluun oli korotetut kertoimet sekä riskittömiä vetoja.

Nordicbet antoi huikeat erikoiskertoimet Patrik Laineen NHL otteluun joka pelattiin Suomessa. Se kampanja tuli kalliiksi firmalle. Laine laukoi todennäköisyydet paikoilleen.

Unibetin yhteistyökumppanina toimii kv-tasolla mm. maailman paras e-urheilu joukkue Astralis. Tämä on nostanut lajin jalansijaa ja jaossa on aika tasaisesti ainakin vedolyöntibonuksia.