Sanotaan, että parhaat kertoimet löytyvät ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta.

Väite ja sankka huhu ei ole tuulesta temmattu ja otamme vertailuun tällä sivulla kertoimia Veikkaukselta sekä parilta vedonlyöntisivulta. Havainnollistamaan mistä oikein on kyse ja miksi kertoimia on hyvä vertailla.

  • Miten kerroin rakentuu?
  • Paljonko talo otta välistä?
  • Mistä tunnistaa hyvän kertoimen?
  • Mitä tarkoittaa ylikerroin?

Mikään vedonlyönnin guru ei tarvitse olla, mutta avaamme kertoimia nimenomaan jotta saisit paremman kokonaiskuvan veikkauksen maailmasta. Etenkin, kun parhaat kertoimet edellyttää vertailua.

Kuukauden ilmaisveto – Toukokuu 2024

100% bonus
Tervetuliaisbonus - Tuplaa ensimmäinen talletus (Minimitalletus 20€)
Veikkaa.com suosittelee
Erinomainen

Parhaat kertoimet löytyy täältä

Kertoimet

Kertoimet ovat vedonlyöntisivustojen kerroinlaskijoiden todennäköisyyslaskelmia muutettuna desimaalimuotoon. Näissä kertoimissa toki on lisäksi mukana myös talon etua, sillä ei vedonlyöntisivustot näitä palveluja ilmaiseksi tarjoa. Parhaat kertoimet ovat siis vedonlyönnin suola ja vetoa voit päästä lyömään mitä kummallisimmista asioista.

Suomi on yksi innokkaimmista vedonlyöntimaista ja vetoa lyödäänkin päivittäin isoja määriä. Kertoimet toimivat myös monelle hyvänä osviittana miten otteluissa voi käydä ja näiden ja omien ajatusten perusteella moni miettii miten ottelussa tai tapahtumassa lopulta tulee käymään.

Kertoimen perusteella pelaajalle maksetaan voitto, mikäli kohde tai kohteet osuu. Jos kerroin on 2.5 ja veto 10 euroa, pelaaja saa paluupostissa 25 euroa, eli tekee 15 euroa voittoa. 

ibet kertoimet
iBet kertoimet Jääkiekon MM2022 avauspäivään

Jalkapallo on kuningaslaji myös vedonlyönnissä

Lähtökohtaisesti kohteissa on tarjolla ns. pitkävetokertoimet. Urheilu, jossa kertoimia on kaikkein eniten tarjoaa parhaat mahdollisuudet vedonlyönti pelien järjestämiseen. Jalkapallo, joka on kuningaslaji myös vedonlyönnin osalta, tarjoilee isoimmissa kohteissa useita satoja kertoimia jokaisessa kohteessa. Valioliiga, Suomi-futis Veikkausliiga, isoimmat jalkapallon suurtapahtumat ovat kaikki erittäin suosittuja. Talvella myös kotimainen liiga on todella suositte vedonlyöntikohde. Vedonlyöntiin kuuluu vahvasti myös live vedonlyönti ja sielläkin tapahtumaa riittää. Kertoimet vaihtelevat ottelutapahtumien mukaan ja kaikki pelaajat kyttäävät parhaita kertoimia mistä lyödä vetoa.

Suomessa me käytämme desimaalikertoimia, mutta nämäkin kertoimet on käännetty prosentuaalisesta todennäköisyysprosenteista. Suositut lajit kuten tennis, jääkiekko ja amerikkalainen jalkapallo ovat suosittuja myös vedonlyönnin puolella ja olemassa olemista kertoimista saa tyhvän käsityksen otteluiden ennakkosuosikeista ja oletetuista tapahtumista. Vedot eivät luonnollisesti ole koskaan 100 % varmoja ja voidaan sanoa että yllätyksille on usein tilaa.

ibet kertoimet mestaruus
iBet mestaruuskertoimet Jalkapallon MM-2022 kisoihin

Parhaat kertoimet

No mistä ne parhaat kertoimet sitten löytyy? Tämä onkin yksi hyvä kysymys johon kaikilla ei ole vastausta. Haku autaa aina, mutta rekisteröidy kuitenkin useammalle sivustolle ja saat hyvän käsityksen siitä mitä kannattaa pelata. Ainakaan tähän asti ei ole tullut eteen kohdetta jota kannattaisi pelata koko omaisuudella ja tuskin sellaista tuleekaan. 

Koripallo, amerikkalainen jalkapallo, Valioliiga ja NHL, näihin kaikkiin on taatusti tarjolla vedonlyönti -kertoimet jotka voit hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteensä saat monelta vetosivulta käyttöösi bonukset, joilla voit pelata eri kohteita eri lajista.

Paras kerroin voi tulla eteen vaikkapa alle 2.5 maalin pelissä, tai voit löytää kohteet Suomi-sarjan kohdeluettelosta.  

Vedonlyöntikertoimien muodostuminen

Kerroin on luku, joka kertoo millä todennäköisyydellä jotain ennustetaan tapahtuvan – voitto, tasapeli, maali, rankkari. Mitä korkeampi kerroin sitä epätodennäköisempi kyseinen lopputulos ja sitä paremmat voitot sinulle jos onnistut veikkauksessa. Yleensä tasapeli kerroin on kaikkein korkein, mutta joissain kohteissa löydät kertoimet jotka voivat olla alle muiden kertoimien. Tällöin tasapeli kannattaa ainakin ottaa harkintaan.

Hyvä muistisääntö kertoimia verrattaessa on se, että jos kerroin on 2.5, tuolloin vedonlyöntiyhtiö on arvottanut että tapahtumalla on 40% mahdollisuus toteutua. Luonnollisesti tasan 2.0 kerroin tarkoittaa sitä että vedonlyöntiyhtiö on arvottanut kohteen olevan mahdollisesti 50% tapahtumassa.  Jos kohteessa on sitten vaikkapa 2.0 – 2.5 kerroin on vedonlyöntiyhtiö antanut sille 4-5 kertaa kymmenestä mahdollisesta tapahtumasta tapahtua. 1,25 kerroin on puolestaan sitten jo 80% mahdollisuus toteutua, eli käytännössä 8 kertaa 10 kerrasta tämä tapahtuu. 2.5 kerroin toisi tässä sen makeimman voiton, mutta kannattaako edes alle 1.30 kertoimia pelata?

Kertoimet esimerkki Tenniksestä 

Wimbledon Nishikor vs Federer otteluvoitto

Fastbet antaa kertoimet 7.50 / 1.12

Nishikorin arvioidaan silloin voittavan 13,3% todennäköisyydellä (1/7,50) x 100

Federerin 89,2% varmuudella

Käänteisesti kerroin lasketaan siis miettimällä ensin todennäköisyys siitä kerroin 1/13,3 x 100 = 7,50


Mutta mutta! Näppärimmät hoksasivat ehkä jo ettei todennäköisyyksien yhteissumma ole 100% vaan rapeasti yli. Tämä tarkoittaa talon eli vedonlyöntisivuston marginaalia.

Fastbetillä lukemat on 102.5 eli talo ottaa välistä reilut 2%. Se on vähän jos vertaa Suomi-Veikkaukseen.

Veikkauksen kertoimet 5.90 / 1.10 = 107,80%

Ero on kertoimissa huima ja talon ottamassa siivussa sitäkin suurempi. Siksi kertoimien vertailu kannattaa aina. Hyvä muistaa, että kyse on aina todennäköisyyksistä ja jotta osaat tunnistaa aidosti hyvän kertoimen tarvitaan myös taustatietoa joukkueista, pelaajista ja historiasta. Kokemusta lajista. 

Toki arvallakin voi heittää ja veikata tuntumalla, mutta voittava vedonlyönti on todennäköisempää kun tietää mistä veikkaa.

Mitä korkeampi kerroin sitä parempi voitto. Korotettuja kertoimia kannattaa tähyillä vedonlyönsivustojen kampanjat osiosta tai blogeista. Yleensä ratkaiseviin otteluihin on jonkinsortin boostattuja kertoimia. Suomi-peluri pelaa jostain syystä edelleen paljon Veikkauksella vaikka lähes kaikki kertoimet ovat alle sen keskiarvon.3

🌟 Mistä tunnistaa hyvän kertoimen?

Vertailemalla ja kokemuksella. Parhaat kertoimet ei aina löydy samasta paikasta vaan heittoja löytyy vedonlyöntisivustojen ja ihan pelkästään lajienkin välillä. Kokemus on sinun valttisi. Jos olet seurannut lajia vuosia, tunnistat milloin joukkueen kokoonpano antaa hyviä tai heikkoja signaaleja menestyksestä. Samalla tunnistat ylikertoimet. Ja tietenkin jos joku vedonlyöntiyhtiö tarjoaa suuremmat kertoimet kuin muut yhtiöt, tuolloin kannatta oikeasti miettiä vedon lyömistä. Näitä kertoimia tulee aina, jokaiseen lajiin.

🌟 Mikä on ylikerroin?

Kerroin on todennäköisyyttä suurempi kerroin. Kokeneet veikkaajat metsästävät näitä sillä pitkällä ajalla se mahdollistaa voittavan vedonlyönnin. Kun jotain kohdetta veikataan poikkeuksellisen paljon, kerrointa sen kummemmin arvioimatta, saattaa altavastaajan kerroin nousta ylikertoimeksi.

Kuten huomaat, vedonlyönnissä ei ole oikoteitä. Jos haluat onnistua tai ainakin vahvistaa saumoja siihen, kannattaa perehtyä lajiin. Vedonlyönti tuo pelaajille koko ajan herkullisia kertoimia, joista tulee vaan poimia oikeat vedot ja juuri nämä ylikertoimet.

Jos otetaan Suomi Liiga ja veto on vaikkapa Tapparan voitolle. Joku sivusto tarjoaa voitosta 2.3 kertoimen, toinen 2.2 ja kolmaskin 2.25. Tietty taso on löydetty, mutta löydät sitten neljänneltä sivustolta kertoimen 2.5. Tämä on mukava ylikerroin, joka kannattaa hyödyntää, mikäli arvelet että Tappara ottelun voittaa. 

betinia kertoimet
Betinian kerroinvalikko näyttää puolestaan tältä

Erikoiskertoimet ja korotetut kertoimet

Yhä useampi vedonlyöntisivusto on aloittanut yhteistyökuvioita pelaajien tai joukkueiden kanssa. Tämä tarkoittaa usein erikoiskertoimia heidän peleihin. Suositut ja ratkaisevat ottelut on myöskin sellaisia joihin on usein erikoiskertoimia.

Toki sivustot voivat myös esimerkiksi tarjota vetoa, jossa joku tietty kombo on buustattu ja saat tietyn sivuston vedonlyöntiin huomattavasti isomman kertoimen kuin muilta sivustoilta. Ihan suoraan ei kannata näihinkään hypätä kiinni, vaan aina kannattaa punnita onko veto sen arvoinen, oli kyse sitten nhl, tennis tai jalkapallo -kohde. Kirjaudu omanlle vedonlyöntisivustollesi ja pelaa näitä kertoimia jos sellaisia juuri tänään löydät.

Viime aikoina näitä on ollut esimerkiksi silloin kuin Suomi pelaa, näissä peleissä on voinut saada korotetun kertoimet tasapeli-kertoimella. Liiga on myös usein tarjonnot korotetut kerroin kohteet tiettyihin peleihin. Yksi tai kaksi kerrointa löytyy päivittäin eri sivustoilta ja yhteensä kuukausittain näitä korotettuja kertoimia.

Yleensä nämä buustatut kohteet löydät sivujen erikoistarjousten kohdalta ja eri tarjoukset voiva tolla voimassa alle vuorokauden. 

Pelaaminen voi aiheuttaa riippuvuutta

Pelaaminen voi pahimmillaan aiheuttaa riippuvuutta, joten pelaa vastuullisesti. Ota yhteyttä tarvittaessa vedonlyöntisivuston asiakaspalveluun ja katso mitä välineitä pelihaittojen ehkäisyyn sivusto tarjoaa. Vastuullisesti pelaaminen on pelaajan vastuulla, mutta myös sivusto haluaa että pelaajalla on kaikki hyvin. Malta Gaming Authorityn myöntämät peliluvat myös velvoittavat sivustot pitämään huolen siitä että esimerkiksi pelaajalla on tarpeeksi työkaluja peliongelman ehkäisyyn. Pelaa vastuullisesti ja ota vedonlyönti hauskalla tavalla haltuun.

Suomi tarjoaa hyviä välineitä ongelmapelaamiseen, moni suomi-sivusto tarjoaakin hyvin linkkejä paikallisille avustusjärjestöihin. Toivottavasti näille ei ole käyttöä, mutta linkit niihin voit tarvittaessa löytää vaikkapa vedonlyöntisivuston asiakaspalvelun kautta.

Suomi on yksi innokkaimpia vedonlyöhämaita ja yhteensä täällä laitetaan peleihin todella paljon rahaa. Suomi tarjoaa Veikkaus-pelit pelattavaksi kotimaisen monopolin kautta, mutta Malta Gaming Authorityn myöntämät pelisivustot tarjoavat erinomaiesen hyvän vaihtoehdot pelaamiselle.

Kaikki oikeudet pidätetään.